Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości.
Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Podawać na zimno lub na ciepło – z chipsami jabłkowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa wybierze się na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...
Czeska zupa grzybowa;-)
Klasyka nieco inaczej, bo bez glutenu...
Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...