/ Przepisy / Zupa z jabłek i gruszek

Opis przygotowania

Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości.

Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.

Podawać na zimno lub na ciepło – z chipsami jabłkowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 339
Ewa gotuje - odc. nr 339

Tym razem Ewa wybierze się na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...

 

Podobne przepisy

Cebulowa pod ciastem francuskim

Zgodnie z trendem zero waste;-)

Fabada asturiana

Hiszpańska zupa fasolowa z chorizo;-)

Zupa ogórkowa

Marchewki, pietruszkę i selera pokroić na kawałki, pora obrać z wierzchnich liści, ce ...

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Wróć do listy przepisów