
Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka, posłodzić, zalać cydrem, przyprawić goździkami i poddusić. Wlać wodę i ugotować do miękkości.
Zupę zmiksować (goździki najlepiej wyłowić). Zabielić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną.
Podawać na zimno lub na ciepło – z chipsami jabłkowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa wybierze się na kulinarną wycieczkę. W poszukiwaniu nowych...
Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...
Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...
Piękny Jaś, żeberka i jarzynka;-)
Ulubiona potrawa trenera Adama Nawałki.