Owoce obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Przesypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić na 20-30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Ocet przelać do garnka. Posłodzić, posolić, dodać gorczycę, pieprz w ziarnach i goździki. Przykryć i zagotować. Odstawić do wystudzenia. Goździki i pieprz wyłowić.
Upieczone owoce przełożyć do miksera. Dodać zalewę octową i zmiksować. Przełożyć do słoiczków, zakręcić i wstawić do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia sezonowość, więc tym razem potrawy inspirowane będą porą roku....
Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...
Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...
Kaszę podsmażyć w garnku na odrobinie masła, zalać wodą (dwa palce nad kaszą). Ugotow ...
Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Z każdej ćwiartki wyciąć małego ziemniaczka. Ug ...