Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Owoce z lasu pod kruszonką

Opis przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać cukier trzcinowy oraz olej kokosowy. Wsypać drobno zmieloną kawę. Posiekać nożem. Następnie zagnieść ciasto. Ulepić kulę, włożyć do woreczka i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej ½ godziny.

Owoce wsypać do miski. Wlać alkohol, wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzchu ułożyć kruszonkę (zetrzeć na tarce lub posiekać nożem).

Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (mniej więcej w połowie włączyć funkcję grillowania). Po upieczeniu od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 336
Ewa gotuje - odc. nr 336

Wiele osób uważa, że polska kuchnia jest niezdrowa, przepisy mało wyszukane...

 

Podobne przepisy

Szarlotka mandarynkowa

Absolutnie obłędna!

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Tarta rustykalna

Z gruszkami!

Galaretki w cytrusach

Owoce starannie wyszorować...

Wróć do listy przepisów