Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać cukier trzcinowy oraz olej kokosowy. Wsypać drobno zmieloną kawę. Posiekać nożem. Następnie zagnieść ciasto. Ulepić kulę, włożyć do woreczka i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej ½ godziny.
Owoce wsypać do miski. Wlać alkohol, wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzchu ułożyć kruszonkę (zetrzeć na tarce lub posiekać nożem).
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (mniej więcej w połowie włączyć funkcję grillowania). Po upieczeniu od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wiele osób uważa, że polska kuchnia jest niezdrowa, przepisy mało wyszukane...
Miękkie masło utrzeć mikserem. Porcjami dodać cukier...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać ziemniaki, ...
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...