/ Przepisy / Sałatka z kiszoną dynią

Opis przygotowania

Marynowaną dynię odcedzić z zalewy, przelewając przez sito. Odstawić, by odciekła. Rukolę umyć i osuszyć, połowę opakowania ułożyć na dnie szklanego naczynia. Paprykę wyczyścić i pokroić w kostkę. Przełożyć na rukolę. Na paprykę dać pokrojoną na kawałki dynię (mniej więcej ½ słoika), na dynię zetrzeć 2 jajka. Nałożyć kilka łyżek sosu – do jogurtu wystarczy wlać olej, dodać musztardę, miód i sok z cytryny, przyprawić solą i wymieszać. Nałożyć resztę rukoli, wrzucić drugą paprykę, zetrzeć pozostałe jajka, wlać resztę sosu, wrzucić kiszoną dynię, pokryć startym serem. Posypać prażonymi pestkami dyni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 314
Ewa gotuje - odc. nr 314

Jesienią brakuje nam nie tylko promieni słonecznych, lecz także witamin,...

 

Podobne przepisy

Zapiekanka warzywna z jajem

Jajecznica inaczej...

Zielona szakszuka z awokado

Na śniadanie lub szybki lunch!

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Wróć do listy przepisów