Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pasta serowa z olejem i pestkami dyni

Opis przygotowania

Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu). Odstawić do przestudzenia, następnie zmielić (w robocie lub w młynku do kawy). Wymieszać z serem. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać jogurt, przyprawić solą i białym pieprzem. Wlać olej z pestek dyni i dobrze wymieszać.

Podawać do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 318
Ewa gotuje - odc. nr 318

Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...

 

Podobne przepisy

Pasztet z pistacjami

Bardzo delikatny i... orzechowy!

Puree ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...

Pasta serowa

Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...

Muffiny z jajem

Wytrawne babeczki z boczkiem...

Wróć do listy przepisów