Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kasza gryczana kiszona

Opis przygotowania

Kaszę wsypać do 2 litrowego słoika. Dorzucić pokrojony w plastry czosnek (na przemian z kaszą) i zalać przegotowaną wodą (ok. 1 ¼ l), zostawiając 2-3 cm luzu. Zakręcić. Przez pierwsze dni fermentacji codziennie odkręcać słoik. Kasza będzie gotowa po 2-3 tygodniach.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 404
Ewa gotuje - odc. nr 404

Kolejny odcinek zacznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie...

 

Podobne przepisy

Camembert z orzechami i żurawiną

Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...

Kiełbasa ze słoika

Domowa wędlina w szkle...

Sos rumiany

Innymi słowy: demi glace...

Kompozycje kanapkowe

Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynką. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...

Wróć do listy przepisów