
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać proszek do pieczenia, sól i ksylitol. Posiekać z zimnym masłem. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wlać mleko z jajkami, zostawiając trochę płynu do posmarowania wierzchu. Dodać rodzynki, wymieszać i wyrobić ciasto.
Rozwałkować na grubość około 1 ½ - 2 cm. Szklanką lub pierścieniem wyciąć krążki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem i posmarować pozostałym mlekiem.
Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C.
Podawać na ciepło lub na zimno – z masłem i konfiturą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...
Oczyszcza organizm!
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...
Brazylijska miska pełna jagód!
Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...