Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gęsie udka w sosie śliwkowym

Opis przygotowania

Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć w nim gęsie udka. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Na kilka godzin wstawić do lodówki.

Do powideł wlać sok jabłkowy, ocet i sos sojowy. Posłodzić miodem i wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać nóżki. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Piec przez 3 godziny (przez ostatnie 30 minut bez pokrywki).

Podawać z purée ziemniaczano-selerowym oraz surówką z czerwonej kapusty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Sakiewki schabowe

Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...

Perliczka na miodzie

Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Wróć do listy przepisów