Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Porcjami dolać oliwę i dobrze wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, wlać rum i czekoladę z oliwą. Zmiksować. Następnie wymieszać z pianą ubitą z białek (z dodatkiem soli). Dodać drobno posiekane orzechy laskowe (uprażone i bez skórki). Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Udekorować listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...
Majonez wymieszać z musztardą i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...
Z domowymi powidłami;-)
Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!
Wiejska zapiekanka z Wielkiej Brytanii...