
Mięso pokroić w plastry. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem oraz posmarować musztardą i majonezem. Ułożyć w okrągłym naczyniu do zapiekania, przekładając plastrami cebuli. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (lub jeszcze lepiej na całą noc). Po tym czasie upiec w piekarniku – 1 godzina, 180 st. C.
Udekorować koperkiem. Podawać z ulubioną surówką, np. colesław.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje kolorową i bardzo zdrową zupę paprykową...
Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Cukinie umyć. Jedną przekroić wzdłuż na pół, drugą pokroić w plastry przypominające gotowe sushi...
Kurczaka opłukać, osuszyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Natrzeć oliwą, przyp ...