Co zrobić z naleśnikami „z wczoraj”? Można zalać je zupą jarzynową...
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....
To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....
Tym razem widzowie zastaną Ewę w przydomowej szklarni. A ponieważ w drugiej...
Choć czosnek niedźwiedzi jest pod częściową ochroną i rosnącego dziko zrywać...
Tym razem Ewa zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie...
Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...
Młody szpinak jest znakomitym składnikiem wiosennych sałatek, ale równie...
Tym razem Ewa sięgnie po jedne z ostatnich, jesiennych zapasów i na kiszonych...
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje krupnik wedle tradycyjnej receptury z Podlasia....
W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...
Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...
Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...
W kolejnym odcinku Ewa przygotuje specjały kuchni regionalnej. Zacznie...
Po kilku bezśnieżnych zimach w połowie stycznia zaczęło wreszcie porządnie...
Zdarza się, że w święta czegoś nam zabraknie – chociażby majonezu....
Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia Ewa zaproponuje kilka postnych potraw...
Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...
Gdy za oknem robi się coraz chłodniej, chętnie sięgamy po receptury na...
Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...