ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 461

OPIS ODCINKA

W jednym z poprzednich odcinków Ewa użyła sosu rumianego i obiecała, że wkrótce pokaże, jak samodzielnie przyrządzić go w domu. A ponieważ słowa dotrzymuje, to tym razem gotowanie zacznie właśnie od tego specjału. Jego bazą są kości wołowe albo jeszcze lepiej cielęce, które trzeba zapiec w dobrze rozgrzanym piekarniku. Rzecz jasna demi glace to nie wszystko. Zobaczymy również jak przygotować rosół na kurze i kaczych nóżkach oraz sałatkę jarzynową na warzywach z bulionu i pasztet w słoikach – na gotowanym mięsie, do którego Ewa dorzuci marchewkę oraz drobiową wątróbkę usmażoną z cebulą. Na deser będą strucle drożdżowe z borówkami i kruszonką, czyli po prostu duże jagodzianki.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Sos rumiany

Innymi słowy: demi glace...

Rosół na kurze i kaczce

Najlepiej smakuje z... ziemniakami!

Sałatka na warzywach z rosołu

Zwana też sałatką polską;-)

Pasztet w słoiku

Na mięsie z bulionu...

Strucla z borówkami

Po prostu duża jagodzianka;-)

Wróć do listy odcinków