ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 476

OPIS ODCINKA

W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa zacznie przygotowania do Wielkanocy. Pierwsza potrawa będzie jednak nietypowa, ale na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o linię – również w święta – jak też lubią nieco orientalne smaki. Będą to filety z kurczaka zapieczone w słodkim sosie chili, który jest jednocześnie znakomitą marynatą. Składniki łatwo zapamiętać, bo jest ich dosłownie kilka: limonka, słodki sos chili, sos sojowy, olej ryżowy i świeżo zmielony pieprz. Pieczyste trafi na stół udekorowane cienko pokrojoną papryką, prażonym sezamem, szczypiorkiem i kolendrą. Będą też dodatki – ryż z ananasem oraz brokuły. Druga wielkanocna propozycja będzie bardziej tradycyjna, ponieważ Ewa zrobi polonezy schabowe. Cóż to takiego? Otóż są to roladki wieprzowe z nadzieniem pieczarkowym. Po obiedzie obowiązkowo musi być deser. Autorka programu upiecze makowiec na kruchym spodzie, który przyozdobi kratką z kruchego ciasta.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Filety z kurczaka w sosie chili

Z nutką orientu;-)

Polonezy schabowe

Z nadzieniem pieczarkowym...

Makowiec z kratką

Z myślą o świętach!

Wróć do listy odcinków