ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 462

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Zacznie od domowej sałatki z kapusty białej, papryki, cebuli, marchewki, pomidorów i ogórków – wszystko dobrze przyprawi, podgotuje i przełoży do słoików. Następnie zrobi kapuśniak – dość nietypowy, bo na kapuście włoskiej. - To znakomita i bardzo szybka w przygotowaniu zupa. Szybka, bo na delikatnym warzywie, którego nie trzeba długo gotować. Na drugie danie będą udka kurczaka w pikantnej marynacie, zapieczone na kapuście kiszonej. Z kolei na deser Ewa upiecze kruche ciasto z masą orzechową i polewą z czekolady. Podpowie też co zrobić, żeby nasz organizm łatwiej przyswajał różnego rodzaju orzechy czy migdały, które na co dzień są znakomitą przekąską między posiłkami.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Sałatka obiadowa

Z kapusty, marchewki, papryki, cebuli, pomidorów i ogórków...

Kapuśniak z włoskiej

Nie trzeba go długo gotować;-)

Ciasto kruche z orzechami laskowymi

Z polewą czekoladową;-)

Wróć do listy odcinków