Tym razem Ewa zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Zacznie od domowej sałatki z kapusty białej, papryki, cebuli, marchewki, pomidorów i ogórków – wszystko dobrze przyprawi, podgotuje i przełoży do słoików. Następnie zrobi kapuśniak – dość nietypowy, bo na kapuście włoskiej. - To znakomita i bardzo szybka w przygotowaniu zupa. Szybka, bo na delikatnym warzywie, którego nie trzeba długo gotować. Na drugie danie będą udka kurczaka w pikantnej marynacie, zapieczone na kapuście kiszonej. Z kolei na deser Ewa upiecze kruche ciasto z masą orzechową i polewą z czekolady. Podpowie też co zrobić, żeby nasz organizm łatwiej przyswajał różnego rodzaju orzechy czy migdały, które na co dzień są znakomitą przekąską między posiłkami.
Z kapusty, marchewki, papryki, cebuli, pomidorów i ogórków...
Nie trzeba go długo gotować;-)
Z piekarnika...
Z polewą czekoladową;-)