ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 459

OPIS ODCINKA

Ewa wiele razy mówiła, że w kuchni ceni sobie sezonowość, jak też potrawy powstające z ogólnodostępnych produktów. Dlatego też w tym odcinku pokaże jak z podstawowych składników wyczarować coś naprawdę fantastycznego. Gotowanie zacznie od bardzo smacznego kremu z ziemniaków, cukinii i kopru włoskiego. Fenkuł jest niezwykle wdzięcznym warzywem. Można go gotować, grillować, jak też jeść na surowo. Zawiera bardzo dużo olejku o charakterystycznym, anyżowym aromacie i dlatego używany jest jako jarzyna lub przyprawa. Na danie główne Ewa przyrządzi inspirowane roladą śląską roladki rybne w sosie koperkowym – faszerowane tapenadą, czyli hiszpańską pastą z oliwek. Do potrawy użyje pstrąga z miejscowej hodowli, ale równie dobrze mogą to być filety z innej ryby. Deser będzie równie prosty, co zaskakujący, bowiem wykorzystując masło, jajka, budyń, cukier, wiórki kokosowe, migdały, mleko, gorzką czekoladę i herbatniki Ewa zrobi ciasto, które nie wymaga pieczenia. Zobaczymy też jak zawekować domowy przecier pomidorowy.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Roladki z pstrąga

Inspirowane... roladą śląską!

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Ciasto kokosowe bez pieczenia

Na herbatnikach...

Wróć do listy odcinków