ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 464

OPIS ODCINKA

Jesienią warzywa korzeniowe są wyjątkowo smaczne, więc kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od kremu z pieczonych jarzyn. Ale żeby było wyjątkowo to zupa będzie podana z prażonymi płatkami migdałów oraz karmelizowaną w maśle i miodzie gruszką z dodatkiem papryczki chili. Danie główne to żeberka – najpierw lekko obsmażone, następnie zapieczone w kiszonej kapuście z żurawiną i suszonymi, leśnymi grzybami. A do tego jeszcze solidna porcja ziemniaków w mundurkach. Po obiedzie obowiązkowo coś słodkiego – Ewa upiecze drożdżówkę z serem, ale zanim ciasto trafi do piekarnika, zostanie podzielone na dwie części i fikuśnie zaplecione w ten sposób, by powstał wieniec.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Krem z pieczonych warzyw

Z karmelizowanymi gruszkami;-)

Żeberka w kapuście

Z grzybami i żurawiną!

Wieniec drożdżowy z serem

Drożdżówka cudnie zapleciona;-)

Wróć do listy odcinków