ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 465

OPIS ODCINKA

Ewa wiele razy podkreślała, że w kuchni ceni sobie sezonowość i często sięga po składniki, które ma pod ręką o danej porze roku. A że jest jesień i lasy są pełne grzybów, to gotowanie zacznie od… grzybowego cappuccino. Skąd ta nazwa? Otóż grzybowy krem do złudzenia będzie przypominał włoską kawę ze spienionym mlekiem – tyle tylko, że piankę zastąpi bita śmietana a zamiast dekoracji z kakao czy cynamonu będzie drobno posiekana natka pietruszki. Jesień to również znakomity czas na potrawy z gęsiny. Dlatego też zaraz po zupie autorka programu zaprosi na filet z gęsiej piersi podany z sosem żurawinowym na czerwonym winie oraz z kaszą zabarwioną buraczkami. Na deser będzie rolada gruszkowa upieczona zgodnie z recepturą autorstwa mamy Ewy, przy czym w odróżnieniu od wersji pierwotnej ciasto ozdobi polewa czekoladowa a nie cukier puder.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Cappuccino z grzybów leśnych

Z bitą śmietaną;-)

Filet z gęsi

A do tego kasza z ćwikłą...

Rolada z gruszkami

Ozdobiona czekoladą!

Wróć do listy odcinków