Zamiast kiełbasy na patyku;-)
Domowa wędlina w szkle...
Rybka pokłócona z twarożkiem...
Ryby z domowej wędzarni!
Kanapka dla... miejskiego drwala!
Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...
Solidna porcja białka i witamin!
Domowe sosy na bazie majonezu!
Solidny zastrzyk witamin!
Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Przystawka na wieczerzę wigilijną.
Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.
Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...
Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...
Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!
Myśląc o PRL-u, mówię o smalcu... Lecz nie o takim z "mięsnego", a o domowym smalczyku z jabłkiem!
Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.
Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!
Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...
Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować...
Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...
Lub jak kto woli jajecznica inaczej...
Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...
Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...
Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...
Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...
Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...
Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...
Siemię lniane wsypać do miksera...
Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...
Mrożone truskawki wrzucić do miksera...
Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...
Mięso przełożyć do zamykanego naczynia...
Składniki zmiksować lub wycisnąć...
Domowa pieczeń...