Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu). Odstawić do przestudzenia, następnie zmielić (w robocie lub w młynku do kawy). Wymieszać z serem. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać jogurt, przyprawić solą i białym pieprzem. Wlać olej z pestek dyni i dobrze wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...
Młode ziemniaki umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Oprószyć gru ...
Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!
Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...
Z orzechami i suszonymi śliwkami!