/ Przepisy / Sałatka z buraczków i sera koziego

Opis przygotowania

Buraki dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym tymiankiem. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec przez ok. 30 minut.

W osobnym naczyniu wymieszać żurawinę z sokiem z malin i odstawić na ok. 20 minut. Gdy zmiękną, podgrzać na patelni – do momentu, aż powstanie mus.

Ser pokroić w kostkę, wymieszać z upieczonymi burakami i mlekiem kokosowym. Dodać mus. Całość ozdobić posiekanym tymiankiem i suszonymi pomidorami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 364
Ewa gotuje - odc. nr 364

W kolejnym odcinku Ewa zaprosi na potrawy regionalne w nowoczesnym wydaniu....

 

Podobne przepisy

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Sałata z granatem i awokado

Z sałaty wybić głąb, liście poszarpać do miski...

Wróć do listy przepisów