
Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu). Odstawić do przestudzenia, następnie zmielić (w robocie lub w młynku do kawy). Wymieszać z serem. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać jogurt, przyprawić solą i białym pieprzem. Wlać olej z pestek dyni i dobrze wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. ...
Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...
Kapusta chińska na ciepło;-)
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...