Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos tatarski po wiedeńsku

Opis przygotowania

Kapary drobno posiekać. Przełożyć do miski. Cebulę i ogórek pokroić w drobną kostkę. Dodać do kaparów. Dorzucić posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Wymieszać z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić, by sos się przegryzł.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 321
Ewa gotuje - odc. nr 321

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Miasta są pięknie przystrojone,...

 

Podobne przepisy

Sos tatarski

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...

Kurza pierś na patyku

Można bezkarnie jeść rękoma;-)

Szaszłyki z grilla

Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...

Naleśniki

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...

Wróć do listy przepisów