
Do kielicha miksera nałożyć dżem z jarzębiny i zblendować na gładki mus. Dodać majonez, wlać ocet i zmiksować.
Do miski wrzucić rukolę, pędy zielonego groszku i szczawik zajęczy. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać i ułożyć na talerzu.
Półgęsek i oscypek pokroić w plastry. Położyć na zieleninie. Udekorować listkami buraka, sosem i marynowaną jarzębiną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W 1364 roku krakowski rajca Mikołaj Wierzynek wydał słynną ucztę, którą...
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...
Z wędzonym pstrągiem;-)
Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...
Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski...