/ Przepisy / Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Opis przygotowania

Suszone pomidory przełożyć do miksera (wraz z oliwą). Dorzucić czosnek i kawałek ostrej papryczki, wlać ocet balsamiczny, posolić i zmiksować.

Chleb pokroić. Wszystkie kromki posmarować pastą z suszonych pomidorów. Na połowę nałożyć rukolę, plasterki wędzonego tofu i kapary. Przykryć kromkami bez dodatków i zapakować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 325
Ewa gotuje - odc. nr 325

Tym razem propozycja dla ludzi aktywnych, którzy lubią górskie wędrówki...

 

Podobne przepisy

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Wróć do listy przepisów