/ Przepisy / Śledzie w oleju dyniowym

Opis przygotowania

Śledzie pokroić na kawałki, cebulę w kosteczkę, śliwki w kostkę lub paski. Orzechy uprażyć i posiekać.

Wszystkie składniki wymieszać w misce, przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do słoika i zalać olejem. Zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 381
Ewa gotuje - odc. nr 381

Tym razem Ewa zaproponuje menu na przyjęcie sylwestrowe. Na przystawkę...

 

Podobne przepisy

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Kulebiak z dorszem

Klasyk z Kresów z farszem rybnym;-)

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Wróć do listy przepisów