/ Przepisy / Pasztet drobiowy z herbatnikami

Opis przygotowania

Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.

Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.

Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.

Przed podaniem udekorować świeżym oregano.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 350
Ewa gotuje - odc. nr 350

Choć Ewa uwielbia podróże, Boże Narodzenie zawsze spędza w domu –...

 

Podobne przepisy

Śledzie po szwedzku z suszonymi śliwkami

Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować...

Pasta z awokado

Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...

Szparagi z szynką i parmezanem

Wrzątek posolić, dodać szczyptę cukru.Szparagi obrać, odciąć lub odłamać zdrewniałe k ...

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Wróć do listy przepisów