Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...
Przygotować owoce. Kiwi, jabłko, gruszkę i brzoskwinie pokroić w kostkę, banany w pół ...
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...
Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...
Rukolę i cykorię przełożyć do miski. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na k ...
Szpinak, kawałki sałaty, pokrojone rzodkiewki i ogórek wrzucić do miski. Zalać dressi ...
Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...
Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...
Błyskawiczna!
Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...
Cukinię pokroić pod ukosem na plastry o grubości ok. 1/2 cm, przyprawić solą i pieprz ...
Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...
Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...
Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...
Sałatę umyć i poszarpać do miski...