Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka mistrzów

Opis przygotowania

Pier¶ z kurczaka posypać przypraw± curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patelni). Pozostawić do wystygnięcia. Sałatę lodow± poszarpać na małe kawałki, paprykę i ser żółty pokroić w kostkę, pomidory na ósemki, cebulę w półplasterki. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do dużej miski, dodać kukurydzę i oliwki.

Zrobić sos. Czosnek przecisn±ć przez praskę, rozetrzeć z sol±. Dodać obydwie musztardy, sok z cytryny i miód. Dokładnie wymieszać. Doprawić oregano i dolać olej lniany - małymi porcjami.

Gotowym sosem polać sałatę, dokładnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć upieczon± pier¶ z kurczaka - pokrojon± w w±skie paseczki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 60
Ewa gotuje - odc. nr 60

W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przyrz±dzi sałatkę z kurczakiem,...

 

Podobne przepisy

Marynowana pekińska

Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - ta ...

Sałatka z grillowanym halloumi

A do tego ananas! Wszystko wege...

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjsk± nutę...

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Wróć do listy przepisów