Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka z białej rzodkwi

Opis przygotowania

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , długie paski za pomocą zwykłej obieraczki do warzyw. Przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar soku. Wrzucić do miski, dodać kukurydzę, majonez i jogurt. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i białym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 132
Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

Sałatka chińska

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Sałatka obiadowa

Z kapusty, marchewki, papryki, cebuli, pomidorów i ogórków...

Sałatka jajeczna z ogórkiem

Na orientalną nutę;-)

Wróć do listy przepisów