/ Przepisy / Surówka z białej rzodkwi

Opis przygotowania

Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , długie paski za pomocą zwykłej obieraczki do warzyw. Przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar soku. Wrzucić do miski, dodać kukurydzę, majonez i jogurt. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i białym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 132
Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

Sałatka balsamiczna z rukoli

Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...

Sałata z tuńczykiem i oliwkami

Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Pikle z marchewki

W kształcie wstążek;-)

Wróć do listy przepisów