Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem, dodać rodzynki i odstawić, by spęczniały. Dolać oliwę i sok z cytryny. Buraki opruszyć solą i pieprzem, polać rodzynkowym winegretem.
Do buraczków można też dodać posiekaną i podsmażoną cebulę oraz słodką śmietanę 36%. Całość zagotować (5-10 minut) i podawać na ciepło.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę"....
Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobn ...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i ...
Z kapusty, marchewki, papryki, cebuli, pomidorów i ogórków...