/ Przepisy / Lodowa z melonem

Opis przygotowania

Sałatę umyć i poszarpać do miski. Wymieszać. Dodać marchewkę pokrojoną w zapałkę oraz pokrojonego na kawałki melona. Wkruszyć ser pleśniowy. Posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

W zamykanym pojemniku wymieszać musztardę, sól, ocet i oliwę. Przelać na sałatę tuż przed podaniem i delikatnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 307
Ewa gotuje - odc. nr 307

Skończyły się wakacje, dzieciaki wracają do szkoły, a ja zapraszam na premierowe...

 

Podobne przepisy

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Krem z pieczonego czosnku

Podany z pesto na jarmużu;-) A jeśli zapomnimy o boczku - będzie wege!

Rösti

Placek ziemniaczany po helwecku;-)

Wróć do listy przepisów