Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i pokrojoną paprykę.
Do sosu pesto (najlepszy będzie z orzechów piniowych) dolać oliwę, łyżkę miodu i sok z cytryny, wymieszać. Dodać do sałatki (najlepiej tuż przed podaniem).
Na koniec posypać prażonymi orzeszkami pinii lub cedru. Kto chce, może doprawić do smaku solą i pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz przygotuje pesto z różnych rodzajów orzechów. "Domowy sos...
Rukolę i cykorię przełożyć do miski. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na k ...
Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...
Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)