Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić na ćwiartki lub na 8 części. Usunąć pestki z sokiem, sok przetrzeć przez sito, pestki wyrzucić. Sok dodać do pomidorów.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Keczup połączyć z miodem, przyprawić solą i pieprzem. Małymi porcjami, by sos się nie rozwarstwił, dolać oliwę. Dodać cebulę. Gotowym sosem polać pomidory. Wymieszać.
Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem gośćmi Ewy Wachowicz będą: Maja Konarska i jej brat, Mieszko....
Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...
Świetna na start!
Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...