Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Ciasto z suszonymi ¶liwkami

Na kruchym spodzie...

Tarta z gruszkami

M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Migdałowa babka winna

Nie tylko na ¶więta...

Sernik jogurtowy na zimno

Żelatynę rozpu¶cić we wrz±tku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać mi±ższ z laski wanilii...

Ciasto warzone

Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać ¶mietanę, zmiksować...

Babeczki czekoladowe

Masło utrzeć z cukrem na puszyst±, jasn± masę...

Ucierane z porzeczkami

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę...

Biszkopt z dżemem z cukinii

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...

Słodkie burgery

Z arbuzem i ananasem...

Szaszłyki owocowe

Dla wegan - na ruszcie;-)

Serniczki z truskawkami

W foremkach na babeczki...

Tiramisu w pucharku

Włoska klasyka!

Hiszpan w szkle

Bita ¶mietana, truskawki i bezy...

Croissanty

Rogaliki po francusku...

Tartaletki z kremem pomarańczowym

Z kremem pomarańczowym!

Kokosowiec z ananasem

Z nutk± egzotyki!

Mazurek

Na kruchym cie¶cie malowane;-)

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. ¦wietnie smakuje ze szklank± zimnego mleka...

Sernik orzechowy

Smaczny przekładaniec;-)

Ciasto wiewiórka

Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...

Wuzetka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...

Ciasto kruche z mas± ¶liwkow±

Przygotowanie ciasta zacz±ć od zrobienia masy ¶liwkowej...

Ciasto mleczne

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...

Ciasteczka z oczkiem

Na stolnicę przesiać m±kę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...

Jabłka w syropie

Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...

Sernik z jabłkami

M±kę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...

Kruche ciasteczka

M±kę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Ciasto z polew± marmurkow±

Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...

Czekoladki pomarańczowe

Czekoladę rozpu¶cić w k±pieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Tort czekoladowo-kawowy

Mamy 200 odcinków - musi być tort!

P±czki z ziemniaków

Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisn±ć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...

Gruszki w białym winie

Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyci¶nięte połówki, przecięt± wzdłuż n ...

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyci±ć spody, by prost ...

Ciasto ucierane z morelami

3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodaj±c stop ...

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki ...

Biszkopt z jabłkiem

Żółtka oddzielić od białek. Białka z sol± ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...

Tarta z malinami

Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwin±ć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielko¶ci. Ułożyć w tr ...

poprzednia| 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | następna | stron: 15