Na kruchym spodzie...
M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...
Nie tylko na ¶więta...
Żelatynę rozpu¶cić we wrz±tku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać mi±ższ z laski wanilii...
Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać ¶mietanę, zmiksować...
Masło utrzeć z cukrem na puszyst±, jasn± masę...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę...
Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...
Z arbuzem i ananasem...
Dla wegan - na ruszcie;-)
W foremkach na babeczki...
Włoska klasyka!
Bita ¶mietana, truskawki i bezy...
Rogaliki po francusku...
Z kremem pomarańczowym!
Z nutk± egzotyki!
Na kruchym cie¶cie malowane;-)
Bardzo proste w przygotowaniu. ¦wietnie smakuje ze szklank± zimnego mleka...
Smaczny przekładaniec;-)
Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem...
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...
Przygotowanie ciasta zacz±ć od zrobienia masy ¶liwkowej...
Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...
Na stolnicę przesiać m±kę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...
M±kę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...
M±kę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...
Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Czekoladę rozpu¶cić w k±pieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...
Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Mamy 200 odcinków - musi być tort!
Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisn±ć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyci¶nięte połówki, przecięt± wzdłuż n ...
Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyci±ć spody, by prost ...
3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodaj±c stop ...
Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki ...
Żółtka oddzielić od białek. Białka z sol± ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...
Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...
Ciasto francuskie rozwin±ć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielko¶ci. Ułożyć w tr ...