Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Migdałowa babka winna

Opis przygotowania

Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Dosypać mąkę migdałową, mąkę kartoflaną, sodę, kardamon (roztarty w moździerzu) i kakao. Dokładnie zmiksować. Na samym końcu dolać wino.

Z białek i soli ubić sztywną pianę. Delikatnie wmieszać do ciasta. Dorzucić posiekane migdały. Przelać do formy na babkę (wysmarowaną masłem i wysypaną mąką migdałową). Wyrównać i posypać posiekanymi migdałami. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.

Udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Pani Walewska

Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...

Sernik na krakersach z bananami i masłem orzechowym

Intrygujące połączenie soli i słodyczy...

Cake pops

W stylu bajaderki;-)

Wróć do listy przepisów