Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus czekoladowy z chili

Opis przygotowania

W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia.

Do miski przełożyć schłodzoną śmietanę, mascarpone, serek i miód. Dorzucić skórkę pomarańczową. Zmiksować. Dodać posiekaną chili (bez pestek) oraz 50 g drobno posiekanej czekolady. Dosypać kakao i jeszcze raz zmiksować.

Dodać przestudzoną, lecz ciągle płynną czekoladę i wszystko razem zmiksować. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Co 2 godziny przemieszać.

Podawać w pucharkach. Udekorować filecikami z pomarańczy i świeżą miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 245
Ewa gotuje - odc. nr 245

W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...

 

Podobne przepisy

Ciasto z nektarynkami i migdałami

Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...

Jabłecznik z budyniem winnym

Na białym winie!

Fantazja śliwkowo-jabłkowa

Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...

Sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...

Wróć do listy przepisów