Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Puszysty sernik z sosem malinowym

Opis przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem (cukier wsypywać porcjami). Gdy powstanie gęsty kogel-mogel, stopniowo, stale miksując, dodać miękkie masło, następnie budyń i dwukrotnie zmielony ser.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Połączyć z masą żółtkową (za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki). Wrzucić rodzynki i delikatnie wymieszać.

Przełożyć do prostokątnej formy – wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą (wymiary 24 cm x 35 cm).

Piec przez minimum 1 godzinę w temp. 180 st. C.

Podawać na zimno z ciepłym sosem malinowym – jagody wystarczy rozmrozić, podgrzać z cukrem, zmiksować i przetrzeć przez sito.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 255
Ewa gotuje - odc. nr 255

Myli się ten, kto twierdzi, że z prostych, ogólnodostępnych składników...

 

Podobne przepisy

Sernik na krakersach z bananami i masłem orzechowym

Intrygujące połączenie soli i słodyczy...

Figi pieczone

Szybko i smacznie...

Granola z bananem i jogurtem

Na śniadanie lub podwieczorek;-)

Torcik czekoladowy

Z kremem i owocami;-)

Wróć do listy przepisów