/ Przepisy / Ciasto warzone

Opis przygotowania

Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować.

Powoli wlać przegotowane mleko (mieszając miotełką) i podgrzewać na bardzo małym ogniu (na twaróg). Odstawić do wystudzenia. Następnie przelać na sito i odcisnąć z nadmiaru serwatki.

Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać zimny twaróg. Nadal ucierając dorzucić posiekane bakalie. Wymieszać.

Dno tortownicy wyłożyć bezami (średnica formy 24 cm), na bezy nałożyć masę twarogową, na masę owoce. Wstawić do lodówki.

Po schłodzeniu zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Podawać, gdy galaretka zastygnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 224
Ewa gotuje - odc. nr 224

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...

 

Podobne przepisy

Rafaello

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...

Pampuchy z serem i miętą

Drożdżowe bułeczki gotowane na parze lub pieczone w piekarniku.

Krem brulee

Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...

Runo leśne

Jajka zmiksować z cukrem...

Wróć do listy przepisów