/ Przepisy / Ciasto warzone

Opis przygotowania

Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować.

Powoli wlać przegotowane mleko (mieszając miotełką) i podgrzewać na bardzo małym ogniu (na twaróg). Odstawić do wystudzenia. Następnie przelać na sito i odcisnąć z nadmiaru serwatki.

Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać zimny twaróg. Nadal ucierając dorzucić posiekane bakalie. Wymieszać.

Dno tortownicy wyłożyć bezami (średnica formy 24 cm), na bezy nałożyć masę twarogową, na masę owoce. Wstawić do lodówki.

Po schłodzeniu zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Podawać, gdy galaretka zastygnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 224
Ewa gotuje - odc. nr 224

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...

 

Podobne przepisy

Ciasto mleczne

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...

Tarta czekoladowa z gruszkami

Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...

Szarlotka bez jajek

Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...

Piernik toskański

Przysmak z okolic Sieny;-)

Wróć do listy przepisów