/ Przepisy

Dorsz pod pesto

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...

Karp faszerowany grzybami

Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...

Łazanki z makiem

Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę d ...

Pstrąg pod kartoflem

Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...

Gołąbki ziemniaczane

Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce ...

Gęsina w sosie pomarańczowym

Skórę na gęsich piersiach naciąć na krzyż, mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem, ...

Gulasz zapiekany

W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...

Sandacz na makaronie z cukinii

Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1  1/2  cm. Ugotowa ...

Risotto z prawdziwkami

Na dużą głęboką patelnię (może być też garnek o grubym dnie) wlać dwie łyżki oliwy i ...

Grillowane sakiewki z kurczakiem

Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...

Kaszanka z rusztu inaczej

Kaszankę włożyć do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, dodać oczyszcz ...

Grillowana kapusta z sosem jogurtowym

Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...

Żeberka w coli z rusztu

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...

Roladki z farszem marchewkowym

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...

Indyk z rodzynkami i rozmarynem

Rodzynki zalać białym winem lub wodą. Odstawić, by napęczniały. Solidny kawał indycze ...

Piersi z kurczaka nadziewane

W piersi kurczaka zrobić dziurę (jak w bułce na hot-doga), nałożyć farsz z pokrojonyc ...

Schab w warzywach

Mięso pokroić w długie paski, oprószyć domową mieszanką przypraw, odstawić.Cebulę pok ...

Mielone z rusztu z suszoną śliwką

Mięso zmielić, dodać jajko i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić bułką tart ...

Filet z indyka i karkówka z rusztu

Do zamykanego naczynia przełożyć jogurt, wycisnąć sok z cytryny, wlać olej. Dodać czo ...

Łosoś z grilla

Łososia pokroić na porcje (najlepszy do grillowania jest filet ze skórą), przełożyć d ...

Kurczak po chińsku

Składniki marynaty wymieszać w naczyniu z pokrywką. Pierś z kurczaka pokroić w podłuż ...

Tortilla de patatas

Na patelni podsmażyć na oliwie pokrojone w kostkę wędliny (kiełbasa, boczek etc.). Na ...

Przekładaniec świąteczny

Filety z kurczaka oczyścić, podzielić na mniejsze kawałki,  lekko rozbić, oprósz ...

Golonka w kapuście

Golonki umyć, osuszyć, opalić nad kuchenką z ewentualnych włosków. Natrzeć solą i pie ...

Gęsie nóżki

Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...

Łosoś w bekonie z selerowym sosem

W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...

Karp w sosie cebulowym

Dzwonka karpia posolić i odstawić do lodówki na co najmniej 24 godziny.Cebulę pokroić ...

Karkówka z kapustą i ananasem

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, po czym natrzeć solą i pieprzem młotkowany ...

Kurczak w sosie czekoladowym

Filety pokroić na 4 części, przyprawić solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem przeciśnięt ...

Chili con carne

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...

Roladki z kurczaka

Rosół podgrzać w rondelku, dodać masło i podgrzewać do chwili, aż tłuszcz się rozpuśc ...

Lasagne bolognese

Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego so ...

Spaghetti bolognese

Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...

Polędwiczki w sosie pomarańczowym

Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...

Babka na żeberkach

Żeberka podzielić na zgrabne kawałki (po dwa lub po jednym żeberku). Natrzeć przeciśn ...

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...

Kurczak w sosie sherry

Kurczaka pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać ...

Gulasz z indyczych wątróbek

Ugotować domowy wywar na skrzydełkach, włoszczyźnie i suszonych, namoczonych w wodzie ...

Pstrąg z rusztu

Warunkiem smakowitości potrawy jest dobry i świeży pstrąg. Rybę dokładnie umyć i osus ...

Jagnięcina i karkówka z grilla

Comber podzielić na kotleciki z kostką. Karkówkę pokroić w dość grube plastry.Jogurt ...

poprzednia 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna