Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z kaczki

Opis przygotowania

Filety umyć i osuszyć. Odciąć skórę, mięso pokroić w paski.

Na patelni roztopić masło. Wrzucić i zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać kaczkę i smażyć przez kilka minut. Przyprawić kurkumą i kuminem. Wsypać orzechy i drobno pokrojony szczypiorek. Wlać wywar i na małym ogniu gotować przez 20 minut.

Gdy gulasz zgęstnieje, dodać sok oraz skórkę z cytryny. Wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

Udekorować nasionkami granatu (owoc przekroić, pestki wybić tłuczkiem). Podawać z ziemniaczanym purée z pieczonym czosnkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 381
Ewa gotuje - odc. nr 381

Tym razem Ewa zaproponuje menu na przyjęcie sylwestrowe. Na przystawkę...

 

Podobne przepisy

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Gęsie nóżki confit z modrą kapustą

Długo pieczona gęsina...

Piersi z kurczaka nadziewane

W piersi kurczaka zrobić dziurę (jak w bułce na hot-doga), nałożyć farsz z pokrojonyc ...

Podudzia z kurczaka na ostro

Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...

Wróć do listy przepisów