/ Przepisy / Spaghetti z sosem cebulowym

Opis przygotowania

Cebulę posiekać, przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażyć. Gdy się zeszkli, dodać masło i zalać winem. Przykryć i dusić do miękkości (pod pokrywą szybkowarową wystarczy 15 minut).

Boczek pokroić w paski. Wysmażyć na suchej patelni. Tłuszcz przelać do miseczki.

Sos zmiksować, w razie potrzeby odparować. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przelać zimną wodą i przełożyć na patelnię z boczkiem. Nałożyć sos, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać. Posypać natką pietruszki i nałożyć na talerze. Udekorować płatkami parmezanu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 376
Ewa gotuje - odc. nr 376

Gdy na zewnątrz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...

 

Podobne przepisy

Wiener Schnitzel

Mięso naciąć z dwóch stron i rozłożyć...

Klopsiki i ziemniaki po szwedzku

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...

Schab w warzywach

Mięso pokroić w długie paski, oprószyć domową mieszanką przypraw, odstawić.Cebulę pok ...

Wątróbka z rusztu

Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...

Wróć do listy przepisów