/ Przepisy

Polędwiczka z kwiatami begonii

Mięso oczyścić z błon i obkroić. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu...

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...

Szaszłyki indycze z rusztu

Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Roladki z indyka

Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...

Szaszłyki z ananasem

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Kiełbaski w piwie

Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...

Indyk i sałata

Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...

Makaron z serem i pomidorami

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Frytki z pietruszki

ietruszkę umyć, obrać i wysuszyć. Pokroić w długie słupki...

Żeberka z powidłami i dżemem jabłkowym

Do miski wlać oliwę, miód i ocet jabłkowy. Dokładnie wymieszać...

Pierogi razowe z jabłkami

Mąkę pszenną oraz razową wysypać na stolnicę – tak, by powstał kopczyk...

Schab kresowy

Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...

Hreczniaki

Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacząć od zrobienia sosu...

Maczanka po krakowsku

Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Kulebiak z dorszem

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać miękkie masło, wysiekać...

Gołąbki warstwowe

Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso...

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Karkówka po flisacku

Karkówkę natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę...

Zapiekanka w dyni

Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...

Panczkraut

Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...

Karminadle

ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...

Karbinadle

Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem...

Gęsie nóżki z kaszotto

Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Nóżki i piersi kaczki confit

Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...

Schab w sezamowej panierce

Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...

Serowiec

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...

Wieprzowina z kapustą w cieście francuskim

Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...

Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Prażonka

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...

Szaszłyki wołowe

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Roladki z jarmużem i mus z rabarbaru

Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...

poprzednia| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna