Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Frytki z marchewki

Opis przygotowania

Marchewki obrać, pokroić w grube słupki. Rozłożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić olejem, wymieszać. Oprószyć solą i tymiankiem.

Piec przez ok. 40 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 385
Ewa gotuje - odc. nr 385

Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...

 

Podobne przepisy

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Wróć do listy przepisów