
Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle klarowanym. Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Pokroić i dodać papryki oraz cukinie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do potrawy. Wlać przecier pomidorowy. Dorzucić posiekaną papryczkę chili, przyprawić roztartym w dłoniach estragonem, słodką papryką i solą. Wymieszać, przykryć i dusić przez kilka minut. Na talerzu udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...
Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...