Mięso przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle i przełożyć na deskę. Marchewki i seler pokroić w plastry, pieczarki umyć. Wrzucić do naczynia po mięsie. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, przekroić na pół, wydrążyć środki...
Z kurczakiem i sosem curry;-)
Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)