/ Przepisy / Ziemniaki zapiekane z rozmarynem, oscypkiem i szynką

Opis przygotowania

Ziemniaki wyszorować, naciąć w równych odstępach (można wyciąć kliny). Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, oprószyć solą. Wstawić na ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.

Po tym czasie w nacięcia włożyć na przemian pokrojony w plastry oscypek i plasterki szynki. Dołożyć igiełki rozmarynu. Zapiekać jeszcze przez 15 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 383
Ewa gotuje - odc. nr 383

Na przednówku Ewa postanowiła ugotować potrawy, wykorzystując składniki,...

 

Podobne przepisy

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Klops z papryką

Świetny na ciepło oraz jako wędlina...

Zapiekanka ziemniaczana

Gratin w formie do tarty...

Łosoś w jarzynach

Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...

Wróć do listy przepisów