/ Przepisy

Galaretka z mleka kwaśnego

Deser na zimno...

Szakszuka po góralsku

Idealne śniadanie przed wyjściem w góry!

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Królik w śmietanie

Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)

Ciasto spod widelca

Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Sznycle ziemniaczane z kaszanką

Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)

Ciasteczka wyśmienite

Cukierniczy symbol Krakowa!

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Łosoś na ananasie

Ryba jak z tropiku!

Roladki wołowe z rusztu

Nowy pomysł na stek;-)

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Jabłecznik w szkle...

Tarta jak mazurek

Wielkanocny kisz;-)

Bezy jak sadzone

Jajka na... słodko? Czemu nie!

Smoothie trójkolorowe

Z malin, szpinaku i jogurtu!

Solianka

Tradycyjna zupa z Ukrainy;-)

Kotlety po kijowsku

Znamy je jako "dewolaje"...

Sernik lwowski

Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)

Juszka z Dąbrowy

Jarzynówka z Zagłębia;-)

Rolada zagłębiowska

Z dużą ilością grzybów! Do tego kluski żelazne...

Chałka z szafirom

Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)

Wodzionka

Zupa na gwoździu...

Schab sztygarski

Pieczeń dla górnika;-)

Bomby z hawerfolków

Kule z płatków owsianych;-)

Krem z kiszonej kapusty

Kwaśnica inaczej...

Gruszki z serem kozim

Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...

Boczek w piwie

Wieprzowina w sosie na bazie złocistego trunku;-)

Żurek stryszawski

Klasyka z naszych gór!

Golonka w piwie

Góralski przysmak nieco inaczej...

Rosół tak polski, jak i chiński

Polski klasyk także na chińską nutę...

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

Ryba po kantońsku

Orientalny dorsz na parze;-)

Małdrzyki krakowskie

Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)

Zupa kminkowa

Co można zrobić z kminku? Chociażby zupę...

Kurczak na bogato

Jeść po krakowsku znaczy tyle, co smacznie i do syta!

Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Kapusta z grochem

Wigilijna klasyka;-)

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna | stron: 28