/ Przepisy

Torcik z malinami

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...

Kiełbaski w piwie

Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...

Indyk i sałata

Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...

Drożdżówki z serem

Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...

Smoothie

Mrożone truskawki wrzucić do miksera...

Chleb pełnoziarnisty

Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...

Makaron z serem i pomidorami

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...

Pucharki z jogurtem i truskawkami

Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...

Kanapka z polędwiczką

Mięso przełożyć do zamykanego naczynia...

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Chrupiące batoniki

Ziarna słonecznika wsypać na patelnię...

Marchewkowa na ostro

W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę...

Cukierek z dorszem i warzywami

W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...

Frytki z pietruszki

ietruszkę umyć, obrać i wysuszyć. Pokroić w długie słupki...

Szarlotka w słoiczku

Jabłka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić cukier...

Cezar na wynos

Pierś kurczaka posmarować oliwą i oprószyć suszoną, pikantną papryczką...

Żeberka z powidłami i dżemem jabłkowym

Do miski wlać oliwę, miód i ocet jabłkowy. Dokładnie wymieszać...

Ciasteczka owsiane z bakaliami

Masło roztopić w garnku. Do miski wsypać płatki owsiane...

Krem kalafiorowy z mozzarellą

W garnku rozgrzać olej kokosowy. Wrzucić ziemniaki...

Pierogi razowe z jabłkami

Mąkę pszenną oraz razową wysypać na stolnicę – tak, by powstał kopczyk...

Szynka na Wielkanoc

Mięso skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, przyprawić majerankiem i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Krem chrzanowy

Ziemniaki, marchewkę i kawałek selera pokroić w kostkę, białą część pora i cebulę w plasterki...

Mazurek marchewkowy

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło...

Schab kresowy

Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...

Babka z jajem

Do rondelka wrzucić masło, wlać olej, ajerkoniak i wodę...

Kasza jaglana z jabłkami

Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...

Rosół z grysikiem

Wołowinę włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, zalać zimną wodą...

Hreczniaki

Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacząć od zrobienia sosu...

Ziemniaczki

Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.

Zalewajka na ozorkach

Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.

Maczanka po krakowsku

Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Grzybowa z zakwasem na żur

Grzyby włożyć do garnka, zalać wodą i zostawić do namoczenia na całą noc...

Kulebiak z dorszem

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać miękkie masło, wysiekać...

Tort miodowy

Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...

Ziemniaki w boczku

Ziemniaki podgotować w mundurkach. Wystudzić...

Gołąbki warstwowe

Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso...

Królewicz

Masło przełożyć do garnka, wlać miód, roztopić i wymieszać...

Barszcz czerwony zabielany

Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Babka meksykańska

Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...

poprzednia| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna | stron: 25