/ Przepisy

Udka z rusztu

Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...

Szarpana wieprzowina

Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...

Torcik red velvet

Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Łosoś teriyaki

Rybę dokładnie umyć. Ułożyć w zamykanym pojemniku...

Lody z zieloną herbatą

Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...

Żurek na wędzonce

Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...

Szynka w glazurze

Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę...

Pascha

Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...

Tort jubileuszowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...

Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Szynka duszona w cydrze

Mięso pokroić na dość grube plastry. Obsmażyć z obu stron na maśle...

Śledzie po szwedzku z suszonymi śliwkami

Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować...

Klopsiki i ziemniaki po szwedzku

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...

Lodowa fit z cytrusami i indykiem

Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...

Galaretka w biszkopcie

Brzoskwinie pokroić na kawałki. Galaretkę z żelatyną rozpuścić we wrzątku...

Zupa meksykańska

Fasolę namoczyć i ugotować. Kolby kukurydzy również ugotować...

Żeberka tex-mex

Do miseczki wlać olej, whiskey, miód, sos BBQ i ocet winny...

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

Fasolę namoczyć i ugotować w osolonym wrzątku (szczypta soli). Wsypać do miksera...

Zapiekanka z jajem

Masło roztopić na patelni. Na gorącym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę...

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka umyć i osuszyć. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Naleśniki gryczane

Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić...

Węgierska gulaszowa

Smalec roztopić w garnku o grubym dnie. Wrzucić i zeszklić cebulę...

Knedle z kapustą

Suszone grzyby namoczyć. Kiszoną kapustę odsączyć...

Konfitura z cebuli

Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulę...

Apfelstrudel

Mąkę przesiać do miski. Wybić jajko. Wlać ocet i wodę. Dodać miękkie masło i sól. Wym ...

Pierogi wigilijne

Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...

Migdałowa śnieżynka

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Sakiewki schabowe

Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Śniadanie wyspiarskie

Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...

Zapiekanka po irlandzku

Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...

Sernik z Baileysem

Masło roztopić w garnku. Herbatniki...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Roladki a'la caprese

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

poprzednia| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna | stron: 27