/ Przepisy

Chłodnik litewski

Botwinkę dokładnie umyć. Buraczki odciąć, obrać i posiekać w drobną kostkę...

Choripan

Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...

Tortille z mieloną wołowiną

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...

Alfarojes

Mąkę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...

Zupa wietnamska

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...

Ryż z mango

Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...

Kurczak generała Tso

Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...

Makaron z sosem pomidorowym

Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek...

Tarta czekoladowa z gruszkami

Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...

Focaccia z oliwkami

Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...

Udka z rusztu

Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...

Szarpana wieprzowina

Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...

Torcik red velvet

Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Łosoś teriyaki

Rybę dokładnie umyć. Ułożyć w zamykanym pojemniku...

Lody z zieloną herbatą

Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...

Żurek na wędzonce

Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...

Szynka w glazurze

Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę...

Pascha

Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...

Tort jubileuszowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...

Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Szynka duszona w cydrze

Mięso pokroić na dość grube plastry. Obsmażyć z obu stron na maśle...

Śledzie po szwedzku z suszonymi śliwkami

Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować...

Klopsiki i ziemniaki po szwedzku

Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Pierś indycza w sosie miętowo-pietruszkowym

Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...

Lodowa fit z cytrusami i indykiem

Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...

Galaretka w biszkopcie

Brzoskwinie pokroić na kawałki. Galaretkę z żelatyną rozpuścić we wrzątku...

Zupa meksykańska

Fasolę namoczyć i ugotować. Kolby kukurydzy również ugotować...

Żeberka tex-mex

Do miseczki wlać olej, whiskey, miód, sos BBQ i ocet winny...

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

Fasolę namoczyć i ugotować w osolonym wrzątku (szczypta soli). Wsypać do miksera...

Zapiekanka z jajem

Masło roztopić na patelni. Na gorącym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę...

Skrzydełka na ryżu

Skrzydełka umyć i osuszyć. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Naleśniki gryczane

Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić...

Węgierska gulaszowa

Smalec roztopić w garnku o grubym dnie. Wrzucić i zeszklić cebulę...

Knedle z kapustą

Suszone grzyby namoczyć. Kiszoną kapustę odsączyć...

Konfitura z cebuli

Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulę...

Apfelstrudel

Mąkę przesiać do miski. Wybić jajko. Wlać ocet i wodę. Dodać miękkie masło i sól. Wym ...

Pierogi wigilijne

Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...

poprzednia| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | następna | stron: 26