Mąkę wsypać do miski. Zrobić dołeczek i wkruszyć drożdże. Posłodzić i wlać ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić.
Na patelni roztopić łyżkę masła i zezłocić na nim drobno pokrojoną cebulę. Przełożyć do sera. Wybić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Wsypać mąkę ziemniaczaną. Doprawić gałką muszkatołową. Dobrze wymieszać.
Do mąki z zaczynem wybić jajka i wlać roztopione i lekko przestudzone masło. Posolić. Wymieszać łyżką. Następnie rękoma wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić.
Gdy ciasto wyrośnie i podwoi objętość przełożyć na blachę oprószoną mąką krupczatką i delikatnie rozciągnąć dłońmi (jak ciasto na pizzę). Nałożyć farsz serowy i równo rozprowadzić.
Piec na złoty kolor w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...
Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Z kaszą i ćwikłą;-)